sobota 22. decembra 2012

Domáca čokoládová hmota na poťahovanie

 Suroviny:  300g čokolády, 200g marshallows cukríkov a 200g práškového cukru.


 Môžeme použiť rôznu čokoládu, na akú len máme chuť. Môže to byť mliečna, horká alebo aj biela. Ja som použil túto cukrársku horkú čokoládu, s obsahom 70% kakaa.

 Čokoládu rozpustíme nad parou, čokoládu sa snažíme roztápať pomaly.
 Ak sa čokoláda roztopila, pridáme marshallows cukríky. Netreba sa báť, najprv sa zohrejú a topiť sa budú až po 3-5 minútách.
 Zatiaľ si pripravíme práškový cukor, ktorý by sme mali preosiať.
 Marshallws cukríky miešame, aby sa čím skorej zohriali a roztopili.
 Ak sa cukríky roztopili, prisypeme cukor.
 Premiešame a môžeme uskladniť v mikroténovom sáčku. Ak chceme tortu potiahnuť, hmotu dáme na paru a trocha nám zmäkne.
Tortu potiahneme a ozdobíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára